Red Flames starten met derby der Lage Landen aan eerste Women's Nations League

Red Flames | De Red Flames staan straks (20u30) in Leuven voor een derby der Lage Landen tegen Nederland in hun eerste wedstrijd in de pas opgerichte Women's Nations League. Volgende week zakken ze af naar Glasgow voor de interland tegen Schotland.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Flames, zonder Julie Biesmans die onlangs haar afscheid aankondigde, zijn ingedeeld in groep 1 van de A-divisie met naast Nederland en Schotland ook Europees kampioen Engeland. Tegen tegenstanders van dat kaliber lijkt er voor de Flames weinig eer te halen. "Maar je moet ambitieus zijn", zegt bondscoach Ives Serneels. "We willen zeker niet degraderen en misschien verrassen we wel. We moeten dit zien als een nieuwe kans om vooruitgang te boeken."

Begin juli verloren de Belgische voetbalvrouwen nog kansloos met 5-0 van Oranje in een oefenduel. "Nu zijn de omstandigheden helemaal anders", benadrukt Serneels. "Sommige speelsters hadden zelfs al wat vakantie genomen, terwijl Nederland zich voorbereidde op het WK. Natuurlijk heb ik uit die wedstrijd wel een aantal zaken meegenomen en hopelijk halen we nu wel een goed resultaat."

"Die 5-0 in de oefeninterland betekent helemaal niets", beaamt Serneels' Nederlandse collega Andries Jonker. ""Voor hen gaat het nu ook om de punten. We nemen België uitermate serieus en denken niet aan het doelsaldo. Als we winnen, zijn we al heel blij. Er is geen haar op ons hoofd die eraan denkt met hoeveel we gaan winnen."

Het concept van de Nations League voor vrouwen is gelijkaardig aan dat van het mannenvoetbal. 51 landen werden onderverdeeld in drie competities op basis van hun positie op de wereldranglijst: divisie A en B met zestien landen en divisie C met negentien landen. De vier groepswinnaars in divisie A strijden in februari 2024 in een Final Four om de Nations League-titel. Daar zijn ook twee olympische tickets voor Parijs 2024 te verdienen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top