Club Brugge geeft zege uit handen tegen Besiktas

UEFA Conference League | Club Brugge heeft donderdagavond op de openingsspeeldag in groep D van de Conference League in eigen huis 1-1 (rust: 0-0) gelijk gespeeld Besiktas, de nummer drie van vorig seizoen in de Turkse competitie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een karrenvracht gemiste kansen scoorde aanvoerder Hans Vanaken op aangeven van Andreas Skov Olsen na 77 minuten het openingsdoelpunt in deze 350e Europese wedstrijd van Club. Het was de eerste ooit in de Conference League, na vijf jaar op rij de groepsfase van de Champions League. Mistasten van de ingevallen Casper Nielsen strafte de eveneens ingevallen Cenk Tosun in de slotfase genadeloos af: 1-1. Vlak voor het doelpunt was er aan de zijlijn een gecontesteerde fase, met een Turkse elleboog aan het adres van Vanaken die niet bestraft werd.

Op de tweede speeldag in deze groep gaan de Bruggelingen op donderdag 5 oktober op bezoek bij het Noorse Bodo/Glimt, dat opende met een scoreloos gelijkspel tegen Lugano. De Zwitsers ontvangen Club dan weer op 26 oktober.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top