Kwistige Buffalo's nemen matige start in Conference League

UEFA Conference League | AA Gent heeft de groepsfase van de Conference League donderdagavond op gang getrapt met een gelijkspel tegen het Oekraïense FK Zoryan Luhansk. Ondanks voldoende kansen, bleven de Buffalo's steken op 1-1. De paal voorkwam in het slot nog een Gentse zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een korte studieronde namen de Buffalo's de regie over de wedstrijd in handen. Gent was voor de rust veruit de beste ploeg op het veld en toonde bij momenten waarom het de leider is in de Belgische voetbalcompetitie. Scoren lukte echter niet. Vooraan zetten de spitsen hun gebrek aan scherpte uit de laatste weken nogmaals in de verf. Onder meer spits Hugo Cuypers wist voor de ontmoeting met Luhansk al vijf wedstrijden op rij niet meer te scoren.

Gent liet de moed echter niet zakken en bleef ook na de pauze initiatief tonen. De zoektocht naar het openingsdoelpunt werd uiteindelijk ten einde gebracht door Hugo Cuypers (67.), die meteen ook een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte. Met een kattenpoot werkte hij een voorzet van de ingevallen Andrew Hjulsager tegen de touwen. De vele aanvallende acties zonder productief einde braken Gent uiteindelijk wel zuur op. Met een knappe schicht bezorgde aanvaller Geurrero (70.), die eerder al een knappe omhaal probeerde, Luhansk een punt. Bijna nam Gent de volle buit nog mee naar huis, maar een volley van Cuypers tien minuten voor tijd spatte uiteen op de paal.

In de stand bezetten Gent en Luhansk met gelijke punten de plaatsen twee en drie. De leidersplaats in groep B is voor Maccabi Tel Aviv. De Israëlische ploeg haalde het met 3-1 van het IJslandse Breidablik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top