Blessin tevreden met reactie Union: "Met wat geluk hadden we kunnen winnen"

UEFA Europa League | Alexander Blessin, de trainer van Union Sint-Gillis, was blij met de reactie die zijn spelers donderdagavond toonden om een 1-1 gelijkspel tegen Toulouse uit de brand te slepen op de openingsspeeldag van de Europa League in groep E. "Met wat geluk hadden we kunnen winnen", verklaarde de Duitser na afloop op de persconferentie in het Lotto Park in Anderlecht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Blessin zat na de confrontatie met een "moeilijk te omschrijven gevoel". "Het was om verschillende redenen niet onze beste match. We waren wat nerveus en het terrein lag er glad bij. Ik wil evenwel geen excuses zoeken. In de eerste helft leden we te veel balverlies. De penalty vlak voor rust was een harde noot om te kraken, maar we bleven erin geloven. Het gelijkspel is logisch."

Na de pauze leidde de verandering naar een systeem met twee spitsen, met Kevin Rodriguez en de trefzekere Mohamed Amoura, tot de puntendeling. "Mohamed bracht meer diepgang met zijn snelheid. Hij combineerde goed met Kevin en we versierden meer kansen. Het veranderde de agressiviteit binnen de ploeg", vervolgde Blessin.

Union moet nu trachten de batterijen op te laden voor de verplaatsing naar Cercle Brugge van aankomende zondag (16u). "Om Cercle te bekampen heb je nood aan fysieke en mentale frisheid. Ik ben er zeker van dat we elf frisse spelers zullen vinden voor zondag", klonk het afsluitend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top