Vrancken onthoudt het positieve uit gelijkspel: "Onze voet naast een topploeg gezet"

UEFA Conference League | Wouter Vrancken was donderdag niet ontevreden na het 2-2 gelijkspel van Racing Genk in de eerste groepswedstrijd van de Conference League tegen Fiorentina. De Genkse T1 vloekte wel even toen de inzet van invaller Tolu Arokodare in de absolute slotseconde op de paal strandde.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik dacht bij die bal van Arokodare: 'het mag weer niet zijn'. Het was een mooie apotheose geweest voor de jongens na een sterke match", zo reageerde Vrancken op de persconferentie na de partij. "Als er een ploeg verdiende te winnen, dan waren wij dat, vind ik. Uiteindelijk overheerst wel het positieve, omdat we een punt pakken. We tekenden vooraf voor een gelijkspel tegen Fiorentina. Aan de rust was ik niet meer zo zeker om te tekenen, maar uiteindelijk heb ik hier vrede mee."

Vrancken vond het knap dat zijn jongens hun voet naast Fiorentina hadden kunnen zetten. "Fiorentina speelde zoals we het hadden verwacht, met veel energie. Ik vind het een heel goede ploeg. Ze blijven voor mij de grote favoriet voor groepswinst, maar ik denk dat we vandaag onze voet naast hen hebben kunnen zetten. Het ging de hele wedstrijd goed op en af. De twee ploegen wilden allebei winnen en kansen creëren, het was een mooie wedstrijd. Ik vind het heel knap dat we dan gelijke tred kunnen houden. Dat geeft ons vertrouwen. Fiorentina is zeker niet verzwakt ten opzichte van vorig seizoen, en toen speelden ze de finale van de Conference League."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top