Nederlandse bondscoach Andries Jonker is al blij met kleine zege op België

Voetbal | De Nederlandse bondscoach Andries Jonker ziet het Nations League-duel van vrijdag met België helemaal niet als optie om alvast wat aan het doelsaldo te werken. Dat wordt later in de groepsfase mogelijk belangrijk, omdat Oranje onder meer boven verliezend WK-finalist Engeland moet eindigen. De eerste plaats in de poule is nodig om zicht te houden op de Olympische Spelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als het afgelopen WK iets heeft uitgewezen, is dat de top zich snel ontwikkelt maar de subtop nog sneller", zei Jonker donderdag op een voorbeschouwende persconferentie in Leuven, waar de aftrap vrijdag om 20u30 gegeven wordt. België, dat niet meedeed aan het WK, is de nummer achttien van de wereld. "Dus moeten we België uitermate serieus nemen. Als we winnen, zijn we al heel blij. Er is geen haar op ons hoofd die eraan denkt met hoeveel we gaan winnen."

Oranje won in juli nog met 5-0 van de Flames in de uitzwaaiwedstrijd voor het WK. Volgens Jonker zegt dat duel "helemaal niks" over de interland van vrijdagavond. "Voor hen gaat het nu ook om de punten. En dit is ook pas weer hun eerstvolgende wedstrijd. Als ik België was, zou ik dan ook maar één doel hebben. Ik verwacht dat ze ons het vuur aan de schenen zullen leggen."

Van speciale rivaliteitsgevoelens tegenover het buurland is geen sprake meer, zegt de 60-jarige Jonker. "Ik ben nog van de generatie voor wie dit de 'derby der Lage Landen' was. Maar dat is steeds minder. Bij deze generatie hoor je zelfs niet eens een Belgenmop meer. Ze denken meer: het ligt dichtbij dus dat is makkelijk."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top