Fiorentina-coach Italiano baalt van late Genkse gelijkmaker: "Hadden hier moeten winnen"

UEFA Conference League | Vincenzo Italiano bleef donderdag gefrustreerd achter na het 2-2 gelijkspel van zijn Fiorentina bij Racing Genk op de openingsspeeldag van de groepsfase van de Conference League. "Dit hadden we nooit mogen weggeven", foeterde de T1 van 'La Viola' op de persconferentie na de match.

Door Belga

Deel dit nieuws

Fiorentina, vorig seizoen verliezend finalist in de Conference League, gaf in de Cegeka Arena tot twee keer toe een voorsprong uit handen. "En dan hadden we echt nog veel kansen op een derde treffer", begon een zuchtende Italiano zijn analyse.

"We hadden de zege hier altijd over de streep moeten trekken. Ik vind het echt zonde. Aan het einde van de eerste helft krijgen we enkele grote mogelijkheden, in de tweede helft opnieuw. We moeten als team nog meer aan het resultaat denken. Dat is een werkpunt. Er is veel inzet, dat kan ik niemand verwijten, maar sommige jongens denken nog te individueel. Dat kost ons hier in het slot de drie punten."

Italiano herpakte zich vervolgens en complimenteerde Genk ook. "Dit Genk is gewoon een erg sterke ploeg", gaf hij aan. "We hadden het met momenten zeer moeilijk. Het is zeker niet slecht tegen zo'n tegenstander gelijk te spelen. Maar ik blijf het een beetje jammer vinden. We kijken nu verder naar de toekomst. De jongens helpen elkaar goed op het veld, maar we hebben nog een weg af te leggen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top