Roma, met scorende Lukaku, en Rennes triomferen in eerste groepsmatch Europa League

UEFA Europa League | AS Roma en Stade Rennes zijn donderdagavond met een overwinning uit de startblokken geschoten in de groepsfase van de Europa League. De Romeinen haalden het in groep G met 1-2 bij Sheriff Tiraspol, terwijl de Bretoenen in groep F Maccabi Haifa opzij zetten met 3-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Roma, de verliezende finalist van vorig jaar, zocht de kleedkamers in extremis op met een bonus. Leandro Paredes (45.+4) brak de ban op Moldavische bodem. Cristian Tovar (57.) bracht de Giallorossi in de tweede helft even aan het twijfelen, maar basisspeler Romelu Lukaku (65.) stelde eigenhandig orde op zaken en kroonde zich op die manier tot matchwinnaar.

Rennes klom op hetzelfde tijdstip razendsnel op voorsprong tegen zijn Israëlische opponent via Ludovic Blas (1.) en verdubbelde de voorsprong net voorbij het halfuur door toedoen van Adrien Truffert (31.). In de tweede helft gooide Bertug Yildirim (56.) de partij nog voor het uur op slot met de derde treffer van de avond. Arthur Theate hield de nul 90 minuten lang mee op het bord in het hart van de defensie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top