Ronnie O'Sullivan geeft om medische reden forfait voor het British Open snooker

Sport | 's Werelds nummer een Ronnie O'Sullivan, zondag in de finale van het Shanghai Masters nog met 11-9 te sterk voor Luca Brecel (WS-2), geeft "om medische redenen" forfait voor het British Open, dat maandag in het Engelse Cheltenham van start gaat. Dat deelde World Snooker donderdag mee.

Door Belga

Deel dit nieuws

O'Sullivan had het in de kwalificatieronde moeten opnemen tegen Jimmy Robertson (WS-28). Die krijgt nu amateur Steven Hallworth tegenover zich. Brecel geeft in de kwalificatieronde Ding Junhui (WS-15) partij. Als hij die lastige horde neemt, krijgt de wereldkampioen in de eerste ronde met Liu Hongyu (WS-91) opnieuw een Chinese tegenstander.

Julien Leclerq (WS-69) en Ben Mertens (WS-72) wonnen midden augustus al hun kwalificatiewedstrijd. In de eerste ronde speelt Leclerq tegen de Welshman Jamie Jones (WS-45) en treft Mertens de Chinees Yuan Sijun (WS-50).

Zondag 1 oktober ligt er voor de toernooiwinnaar 100.000 pond (115.000 euro) klaar. De runner-up krijgt 45.000 pond (52.000 euro) overhandigd. Zowel Brecel als de Noord-Ier Mark Allen (WS-3) krijgen de kans om O'Sullivan af te lossen als nummer een op de Order of Merit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top