Inval Oekraïne - Zelenski "dankbaar voor steun" na ontmoeting met VS-parlementsleden

Nieuws | Volodimir Zelenski heeft optimisme uitgesproken na een ontmoeting met leden van het Amerikaanse Congres. "We hadden een geweldig gesprek", zei de Oekraïense president donderdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 45-jarige Zelenski zei onder meer dat hij dankbaar was voor de steun voor zijn land en dat er "veel details zijn besproken". De parlementsleden buigen zich in het Congres over een nieuw militair en humanitair hulppakket voor Oekraïne.

Zelenski treft tijdens zijn bezoek aan de VS zowel Republikeinse als Democratische kopstukken. Hij wil de het land ervan overtuigen om Oekraïne te helpen de "finish te bereiken" in de oorlog met Rusland. De onderhandelingen lopen vooral moeizaam in het Huis van Afgevaardigden, dat nu in handen is van de Republikeinen. Enkele conservatieve leden weigeren om meer geld vrij te maken.

De Oekraïense president was eind december al te gast in Washington. Toen werd hij als een held ontvangen en sprak hij onder gejuich van vertegenwoordigers en senatoren tot beide kamers van het Congres. Volgens CNN heeft de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, dit nu geweigerd "omdat er geen tijd was voor een gezamenlijke sessie".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top