Wouter Vrancken voert drie wissels door in zijn basisopstelling tegen Fiorentina

UEFA Conference League | Racing Genk-coach Wouter Vrancken koos donderdag voor drie nieuwe namen in zijn basiselftal in de eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen het Italiaanse Fiorentina. In vergelijking met de 0-2 competitiezege van vorige zaterdag bij Union komen verdedigers Mark McKenzie en Gerardo Arteaga en aanvaller Alieu Fadera in de ploeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Maarten Vandevoordt is de vaste klant tussen de palen. De doelman krijgt - van rechts naar links - verdedigers Daniel Munoz, Mark McKenzie, Mujaid Sadick en Gerardo Arteaga voor zich. McKenzie en Arteaga komen in de ploeg ten koste van Carlos Cuesta en Joris Kayembe, die de bank warm houden. Op het middenveld zetten kapitein Bryan Heynen en Matias Galarza de lijnen uit. Diepe spits Andi Zeqiri moet bevoorraad worden door Alieu Fadera, Bilal El Khannous en Luca Oyen. Fadera vervangt in het basiselftal de geschorste Joseph Paintsil.

Racing Genk haalde ternauwernood de groepsfase van de Conference League na winst met penalty's in de play-offs tegen het Turkse Adana Demirspor. Voordien waren er Europese uitschakelingen tegen Servette Genève (Champions League) en Olympiakos (Europa League). Genk hoopt in groep F op een stek bij de eerste twee, die Europees overwinteren. Het Hongaarse Ferencvaros en het Servische Cukaricki zijn de overige tegenstanders.Opstelling Genk: Vandevoordt - Munoz, McKenzie, Sadick, Arteaga - Heynen (cap), Galarza, El Khannous - Fadera, Zeqiri, Oyen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top