Tentoonstelling viert vijftig jaar ABBA aan Leeuw van Waterloo

Muziek | Ter ere van hun Eurosongwinnende nummer 'Waterloo', zal zaterdag een ABBA-tentoonstelling openen op het domein van de Leeuw van Waterloo, in Waals-Brabant. Nog tot 18 mei 2024 kunnen fans er alles over de Zweedse band ontdekken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bezoekers kunnen terecht in de expositiezaal aan het monument van de slag bij Waterloo, waarnaar ABBA's eerste wereldberoemde nummer werd vernoemd. Op 6 april 1974, bijna vijftig jaar geleden, haalden ze er de winst mee binnen op het Eurovisiesongfestival in het Engels Brighton.

Twee jaar lang werkte journalist Jean-Marie Potiez aan de tentoonstelling. Hij wijdde ook verschillende boeken aan de groep. De tentoonstelling schetst de hele geschiedenis van de groep, van hun solobegin tot hun onverwachte terugkeer in 2021.

Naast foto's, platenhoezen en andere verzamelstukken, kunnen bezoekers ook ABBA's optreden op het Eurosongpodium herbeleven.

De bekende stervormige gitaar van Björn zal er niet bij zijn, maar een replica wel. Verder maakte de Zwitserse kunstenaar Richard Gyver speciaal vierentwintig kostuums na die de muzikanten droegen tijdens hun tours.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top