Stad Sint-Truiden opent rouwregister voor Gouden Schoen-winnaar Lon Polleunis

Voetbal | De stad Sint-Truiden gaat een rouwregister openen voor de woensdagavond overleden Truieneer en Gouden Schoen-winnaar van 1968, Lon Polleunis. Dat laat het stadsbestuur weten in een persmededeling. "Lon was een belangrijke figuur in de voetbalwereld en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de stad Sint-Truiden", zo luidt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als voormalige aanvaller van STVV leverde hij een belangrijke bijdrage aan het succes van de club. Zijn prestaties op het veld en zijn toewijding aan het spel maakten hem tot een geliefde en gerespecteerde persoonlijkheid. Zijn winst van de Belgische Gouden Schoen in 1968 getuigt van zijn uitzonderlijke talent en bekwaamheid als voetballer."

Lon was een inspiratiebron voor vele generaties voetballers in Sint-Truiden en zal voor altijd een sportief icoon en uithangbord voor Sint-Truiden blijven. Zo benoemde de gemeenteraad van Sint-Truiden hem in 2021 officieel tot ereburger van de stad. Ook na zijn voetbalcarrière bleef Lon actief voor sportend Sint-Truiden als zaalwachter bij de dienst Sport van de stad.

Het stadbestuur opent een rouwregister dat vanaf morgen/vrijdag 22 september 2023 dagelijks kan ondertekend worden tussen 15 en 18 uur in het stadhuis op de Grote Markt. Er is ook gelegenheid om een laatste groet te brengen in het stadhuis op dinsdag 26 september 2023 van 18 tot 20.30 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top