Serneels kijkt na 5-0 Oranje opnieuw in de ogen: "Omstandigheden zijn nu helemaal anders"

Red Flames | De Red Flames starten hun campagne in de eerste editie van de Nations League vrijdag tegen Nederland in Leuven (20u30). Meteen een zware opgave voor de ploeg van coach Ives Serneels.

Door Belga

Deel dit nieuws

Begin juli verloren de Belgische voetbalvrouwen nog kansloos met 5-0 van Oranje in een oefenduel. "Daar heb ik twee, drie nachten van wakker gelegen. Maar je moet verder. En nu zijn de omstandigheden helemaal anders", benadrukt Serneels daags voor de wedstrijd tijdens een persmoment. "Sommige speelsters hadden zelfs al wat vakantie genomen terwijl Nederland zich voorbereidde op het WK om er onder meer tegen de VS te spelen. Natuurlijk heb ik uit die wedstrijd wel een aantal zaken meegenomen en hopelijk halen we morgen een goed resultaat." Serneels verwacht onder meer dat zijn speelsters agressiever durven spelen.

In een poule met ook nog Schotland en Europees kampioen Engeland lijkt er voor de Flames weinig eer te halen in de gloednieuwe Nations League. "Maar je moet ambitieus zijn", zegt de bondscoach. "We willen zeker niet degraderen en hopelijk lukt ons een resultaat waar heel België van zal opkijken. Het wordt moeilijk maar ik speel liever zo'n wedstrijden dan matchen als tegen Armenië (waarvan België eind 2021 met 19-0 won, red). We moeten dit zien als een nieuwe kans om vooruitgang te boeken."

Voor kapitein Tessa Wullaert wordt het duel met Nederland extra speciaal want de spits speelt sinds vorig jaar bij Fortuna Sittard. "Tegen Nederland spelen geeft altijd iets extra. Er komen enkele teamgenoten kijken, mijn coach ook", zegt ze. "We kennen Nederland goed, kennen hun kwaliteiten maar we weten ook waar we ze kunnen pijn doen. Het wordt moeilijk maar we moeten erin geloven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top