STVV brengt hulde aan Lon Polleunis: "Er blinkt Gouden Schoen aan Truiense voetbalhemel"

Jupiler Pro League | Voetbalclub Sint-Truiden is in rouw na het overlijden van oud-speler Lon Polleunis. De voormalige Gouden Schoen en gewezen Rode Duivel overleed woensdagnacht op 80-jarige leeftijd. STVV plant een rist acties om Polleunis te herdenken.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een communiqué op de clubwebsite stelt STVV afscheid te nemen van de "grootste Kanarie aller tijden". "Er blinkt een Gouden Schoen aan de Truiense voetbalhemel", verwijst de club naar de trofee die Polleunis in 1968 in ontvangst mocht nemen. De spits voetbalde tussen 1962 en 1973 voor Sint-Truiden en was er goed voor 87 goals in 283 wedstrijden. Daarmee is hij samen met Roger Maes clubtopscorer in eerste klasse. In 1966 werd hij met de Truienaars, onder leiding van coach Raymond Goethals, vicekampioen. Vijf jaar later volgde nog een verloren bekerfinale tegen Beerschot. Nadien zou Polleunis met RWDM nog kampioen spelen (1975).

"STVV was Polleunis en Polleunis was STVV. Elke supporter, van 7 tot 77 jaar, kent Lon", reageert de Truiense voorzitter David Meekers. "In onze lange geschiedenis hebben we nooit een speler gekend die zo onmisbaar en geliefd was dan Lon. We zullen hem enorm missen."

STVV zegt de komende dagen en weken uitgebreid eer te zullen betuigen aan haar opperkanarie. Zo zullen de spelers zondagmiddag voor de competitiederby in Genk opwarmen in een speciaal t-shirt, opgedragen aan Polleunis. Die is ook ereburger van de stad Sint-Truiden. "Daarom bekijken we samen met de stad ook hoe we een rouwregister kunnen openen, zodat supporters een laatste boodschap aan Lon en zijn familie kunnen meegeven. En ten slotte zullen we tijdens de volgende thuiswedstrijd, tegen Union op 8 oktober, samen met iedereen op Stayen afscheid nemen van onze Gouden Schoen. We zullen de verdere invulling afstemmen met de familie. Want uiteindelijk staan zij voorop", besluit STVV.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top