World Soundtrack Awards 2023 - WSA reikt Lifetime Achievement Award aan Laurence Rosenthal en Nicola Piovani

Muziek | Vijftigste editie van het Film Fest Gent, 23ste editie van de World Soundtrack Awards. Die laatste sluit op 21 oktober de jubileumeditie af. In de concertzaal van het Gentse Capitole worden dit jaar twee Lifetime Achievement Awards uitgereikt aan filmcomponisten: Laurence Rosenthal en Nicola Piovani.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 96-jarige Rosenthal is al meer dan zestig jaar actief en schreef muziek voor meer dan honderd films en tv-series, onder meer 'Hotel Paradiso', 'The Comedians', 'Man of La Mancha' en 'The Return of a Man Called Horse'. Naar aanleiding van zijn komst naar Gent nam Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé een album op met filmmuziek van Laurence Rosenthal.

Nicola Piovani (77) is dan weer het bekendst vanwege zijn Oscarwinnende muziek voor 'La vita è bella'. Maar hij werkte ook samen met belangrijke Italiaanse regisseurs, onder wie Nanni Moretti en Giuseppe Tornatore. Na de dood van Nino Rota in 1979 werd Piovani de vaste componist van Federico Fellini.

Op de ceremonie van de World Soundtrack Awards zal ook Eiko Ishibashi te gast zijn. Zij won vorig jaar de Discovery of the Year Award voor haar jazzy score in 'Drive My Car' van Ryûsuke Hamaguchi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top