Clasico tussen Anderlecht en Club Brugge is topaffiche van achtste speeldag

Jupiler Pro League | De kraker van de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse wordt zondagavond vanaf 18u30 in het Lotto Park afgewerkt. RSC Anderlecht speelt dan gastheer voor Club Brugge.

Door Belga

Deel dit nieuws

Paars-wit kwam fors versterkt uit de laatste dagen van de zomermercato maar bleef vorige zondag desondanks steken op een teleurstellend 2-2 gelijkspel bij staartploeg Kortrijk. De gelijkmaker van Dreyer viel dan nog diep in blessuretijd. Coach Riemer was na afloop streng voor zijn spelers en het is nu onder meer afwachten of doelman Dupé, die flaterde in het Guldensporenstadion, zijn plaats moet afstaan aan Kasper Schmeichel, op voorwaarde dat die fit is. De Deen volgde het duel, met een lichte blessure, vanuit de tribune. Thorgan Hazard, die andere topaanwinst, krijgt mogelijk een eerste basisplaats.

Ondanks het puntenverlies staat Anderlecht, weliswaar met een match meer, nog steeds naast AA Gent aan de leiding in de Jupiler Pro League. Club Brugge won vorig weekend wél, moeizaam, van Charleroi en volgt (met een match minder) op 1 punt van de grote rivaal uit Brussel.

Donderdagavond komt Club, net als AA Gent, Union en Genk, eerst nog Europees in actie. Landskampioen Antwerp heeft zijn Europese opdracht deze week al achter de rug en dat werd geen meevaller. De Great Old betaalde op de eerste speeldag in de groepsfase van de Champions League leergeld op bezoek bij FC Barcelona (5-0 verlies).

Het stamnummer 1 krijgt zaterdagavond een kans om zich te herpakken met een thuiswedstrijd tegen promovendus RWDM.

De achtste speeldag wordt vrijdagavond op gang getrapt met een duel tussen Standard en Westerlo. De Rouches konden vorig weekend op het veld van Eupen eindelijk proeven van een eerste seizoenszege. Het nam zo wat druk van de ketel voor coach Carl Hoefkens. Met Westerlo krijgen de Luikenaars de rode lantaarn over de vloer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top