Rode Duivels blijven vijfde op FIFA-ranking

Rode Duivels | Op de nieuwe FIFA-ranking behouden de Rode Duivels donderdag hun vijfde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sinds eind juli en de publicatie van de vorige ranking speelden de Belgen twee interlands, in de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Zowel in Azerbeidzjan (0-1) als thuis tegen Estland (5-0) werd er gewonnen, waardoor de kwalificatie voor EURO 2024 zo goed als op zak is.

Wereldkampioen Argentinië blijft na twee zeges in de WK-kwalificaties het klassement aanvoeren en vergroot zijn voorsprong op eerste achtervolger Frankrijk, dat een oefeninterland verloor tegen Duitsland. De Fransen voelen intussen de hete adem van nummer drie Brazilië in de nek. Net als Argentinië startte de Seleçao de WK-kwalificaties met zes op zes. Europese vicekampioen Engeland blijft ondanks puntenverlies tegen Oekraïne vierde, maar ziet België wel naderen.

In de top tien is er overigens maar één wijziging te noteren. Het Portugal van bondscoach Roberto Martinez doet dankzij een nog steeds perfect rapport in de kwalificaties haasje-over met een krasselend Italië. De Portugezen staan nu op de achtste plaats.

Van de Belgische tegenstanders in de EK-kwalificaties staat Zweden met een 23e stek nog steeds het hoogst geklasseerd, Oostenrijk is opgeklommen naar de 25e plaats. Heel wat verderop volgen Estland (115e) en Azerbeidzjan (121e).

De Rode Duivels spelen op vrijdag 13 oktober in Wenen een mogelijk beslissend EK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk. Mits een zege zijn de Belgen dan sowieso zeker van een stek op de EK-eindronde volgend jaar en ligt ook groepswinst voor het grijpen. Drie dagen later zakt Zweden naar het Koning Boudewijnstadion af. In november volgt de laatste interlandbreak van het jaar. Op 15 november is er de oefeninterland tegen Servië, vier dagen later worden de EK-kwalificaties afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Azerbeidzjan. Begin december wordt er in Hamburg geloot voor het EK.

De volgende FIFA-ranking verschijnt op 26 oktober.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top