Trossard fleurt CL-debuut op met doelpunt en assist, Lukebakio en Sevilla spelen gelijk

UEFA Champions League | Leandro Trossard heeft woensdagavond zijn visitekaartje in de Champions League afgegeven. Bij zijn debuut op het allerhoogste Europese niveau was hij goed voor een doelpunt en een assist. Hij had daarmee een cruciaal aandeel in de 4-0 zege van Arsenal tegen PSV, waar met Johan Bakayoko eveneens een Rode Duivel aan de aftrap stond. Yorbe Vertessen viel in.

Door Belga

Deel dit nieuws

Net als Trossard scoorde toptalent Saka (8.) meteen in zijn eerste wedstrijd op het Kampioenenbal. Hij stond op de goede plek om een rebound in doel te tikken. Trossards doelpunt (20.) was van een grote kwaliteit. In een tijd werkte hij een voorzet vanop de rand van de zestien in doel. Tegen het einde van de eerste helft bediende Trossard Jesus (38.) met een gemeten voorzet voor de 3-0. Odegaard (70.) diepte nog uit tot 4-0.

Arsenal nam voor het eerst sinds het seizoen 2016-17 deel aan de Champions League en heeft zijn rentree niet gemist. Door het gelijkspel 1-1 tussen Lens en Sevilla, waar Dodi Lukebakio rond het uur mocht invallen, nemen The Gunners de leiding in groep B.

In de topper in groep A tussen Bayern München en Manchester United kwamen de Duitsers als winnaar uit de bus. Sané (28.) opende de score. Dankzij een flater van doelman Onana en een penaltytreffer van Kane (53.) werd het 3-1. Casemiro (88., 90.+5) en Mathys Tel (90.+2) zorgden nog voor een dol slot, maar de winnaar bleef dezelfde: 4-3. Bayern is alleen leider na het gelijkspel tussen Galatasaray en Kopenhagen (2-2).

In groep D speelde Real Sociedad 1-1 gelijk tegen Inter. RB Salzburg haalde het op zijn beurt met 0-2 van Benfica.

In groep C tot slot komt Napoli mee aan leiding met Real Madrid. De Italiaanse landskampioen zette Braga met 1-2 opzij. Real won eerder met 1-0 van Union Berlin.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top