Gent opent poulefase in Polen tegen Oekraïners van Luhansk: "Ploeg met veel kwaliteiten"

UEFA Conference League | Hein Vanhaezebrouck blikte woensdagavond vooruit naar het eerste Conference League-duel van AA Gent tegen het Oekraïense Zorya Luhansk. Dat wordt door de oorlog in Oekraïne afgewerkt in het Poolse Lublin. Gift Orban is onzeker met een enkelblessure.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanhaezebrouck had veel lof voor de tegenstander. "Het blijft natuurlijk moeilijk voor hen. Dat kan je niet vaak genoeg blijven zeggen. Ze zitten nog volop in een oorlog. Ik kan me zelf niet voorstellen in zo'n situatie te zitten."

"Sportief heeft Zorya veel kwaliteiten", ging de Gentse T1 verder. "De ploeg is veranderd door de omstandigheden en bestaat vooral uit Oekraïense jongens. Ze zijn in de voorrondes van de Europa League maar nipt uitgeschakeld door Slavia Praag. In die matchen zag ik een stevige ploeg, met individuele kwaliteiten en een goede organisatie. We zullen zelf goed moeten zijn morgen."

Luhansk speelde eerder dit seizoen al Europees in Lublin. "Ze kennen het stadion en de grasmat dus beter dan ons", aldus Vanhaezebrouck. "Maar ze kwamen met de bus van Kiev naar hier. Niet evident."

Vanhaezebrouck moet mogelijk Gift Orban missen. Die is na een stevige tackle zondag in Leuven onzeker. "Hij heeft twee dagen met een gezwollen enkel rondgelopen", legde HVH uit. "De zwelling is nu minder, maar de pijn is er nog. Hij traint vandaag individueel en dan zien we wel of hij in aanmerking komt voor een selectie."

Vanhaezebrouck haalde daarom Goodluck Igbokwe bij de kern. "Hij speelt al een tijdje goed bij Jong Gent. Hij moet nog stappen zetten, maar heeft een grote actieradius. Goodluck is een spits die het iedereen lastig kan maken. Hij ziet er een beetje uit als de kleinere broer van Gift en is nog niet zo sterk. Maar ik ben blij dat hij erbij is. Als Gift out zou zijn, is hij de derde man voorin."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top