Vincent Sierro en heel Toulouse kijken uit naar duel met Union: "Er is veel opwinding"

UEFA Europa League | Vincent Sierro, de kapitein van Toulouse, gaf woensdag op de persconferentie, een dag voor de eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen Union, aan dat de hele ploeg staat te popelen om te beginnen aan het Europese avontuur.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 27-jarige Sierro maakte pas in januari de overstap van het Zwitserse Young Boys en is een van de weinige spelers bij de club met Europese ervaring. "Spelen in andere landen en andere culturen ontdekken, dat blijven zeer mooie herinneringen. In zo'n matchen zijn details erg belangrijk. Je moet van bij de aftrap erg geconcentreerd zijn en vermijden fouten te maken. Die betaal je immers cash."

Met dertig Europese matchen op de teller is de Zwitser goed geplaatst om zijn ervaring te delen. "Ik heb nog niet tot de groep gesproken, maar zal dat morgen wel doen", gaf hij aan. "Voor verschillende jongens is het hun eerste Europese match. Er is veel opwinding. Dat is positief, maar je moet dat gevoel ook kunnen kanaliseren. We moeten het plezier in de groep gebruiken, maar ook onze spelprincipes vasthouden."

Toulouse arriveerde in Brussel met een dertiende plaats in de Ligue 1 en een 0-0 gelijkspel van zondag bij de buren uit Marseille. "We worden elke match beter en beter", aldus Sierro. "Tegen Marseille hebben we een complete match afgeleverd. Dat zal ook tegen Union nodig zijn. We zijn vastbesloten hier een goed resultaat te behalen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top