Toulouse staat na veertien jaar weer in Europa en treft Union: "Leggen ons geen druk op"

UEFA Europa League | Toulouse won vorig seizoen haar eerste Coupe de France en mocht zo na veertien seizoenen nog eens Europa in. De Zuid-Franse club begint haar campagne in de groepsfase van de Europa League donderdag (18u45) in het Lotto Park van Anderlecht tegen Union. Coach Carles Martinez Novell wilde zijn spelers vooraf niet te veel druk opleggen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij het vorige Europese avontuur, in het seizoen 2009-2010, was Club Brugge nog een tegenstander in de Europa League, nu volgt Union. "We gaan hier vooral proberen te genieten", blikte de Spanjaard woensdag ontspannen vooruit op zijn persbabbel. "Dat geldt voor de spelers, de fans en alle clubleden. Ik maak me geen zorgen over ons gebrek aan ervaring. We gaan geen druk leggen op de spelers. Andere clubs moeten winnen, dat geldt niet voor ons in Europa."

Martinez Novell was vorig seizoen nog T2 van de Fransman Philippe Montanier (ex-Standard) bij Toulouse. In het tussenseizoen nam hij het roer over, en lokte Aron Donnum bij Standard weg. "Zijn kennis is belangrijk voor ons", erkende de Toulouse-coach. "Aron kent Union erg goed. We hebben de voorbije dagen met hem gepraat en hij kon ons duidelijk helpen. Ik ben heel tevreden over zijn integratie bij de club. Hij deed het zondag nog goed in een moeilijke match bij Marseille (0-0)."

Liverpool lijkt de grote favoriet in groep E. Daarachter ligt de strijd voor de tweede plaats open met Union, Toulouse en het Oostenrijkse Linz. "We hebben dezelfde stijl als Union", zei Martinez Novell nog. "Union is een ploeg die voortdurend druk zet en het tempo nooit laat zakken. Morgen wacht onze eerste match in Europa in lange tijd. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top