Van Aert beschikte "niet over volle energie", maar gelooft in de wegrit

Wielersport | Wout van Aert heeft woensdag de bronzen medaille veroverd op het EK tijdrijden in het Nederlandse Emmen. "In het laatste deel kon ik mijn tempo niet volhouden", analyseerde Van Aert, die wel nog steeds uitkijkt naar de wegrit van zondag: "Redenen genoeg om erin te geloven."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wou absoluut snel starten", vatte Van Aert zijn tijdrit samen. "Dat was ook nodig, bleek aan het eerste tussenpunt. Alleen had ik gewoon niet de benen om het vol te houden. Jammer genoeg kon ik bijlange niet over mijn volle energie beschikken. Het verschil met Tarling is ook wel heel groot, in een koers van een half uur (43 seconden, red.). Dan ben je afgescheiden de beste. Ik denk dat er niet meer in zat, vandaag. Dit parcours loog niet."

Van Aert was vorige week op de sukkel met buikgriep, en dat lijkt zijn rol gespeeld te hebben in de tijdrit van woensdag: "Ik heb geen zin om excuses in te roepen, maar dat ik in de laatste tien minuten net niet kon doorduwen, heeft misschien daar wel mee te maken. Normaal is het laatste deel in een tijdrit mijn sterke punt, vandaag net niet. Dat zegt misschien wel iets. Al voel ik me wel terug gezond. Daar ben ik blij om."

Winnen in de tijdrit bleek te hoog gegrepen, maar de ambitie voor de EK-wegrit blijft gaaf bij Van Aert: "Uiteraard. Ik ben vandaag ook helemaal niet weggereden. De benen in Groot-Brittannië waren heel goed, en mijn motivatie is er zeker nog. Dat doet heel veel op het einde van het seizoen. Het is dan weer een heel andere koers, en we starten met een sterke ploeg. Redenen genoeg om erin te geloven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top