Moussa Djenepo voorgesteld bij Standard: "Kan ploeg niet in mijn eentje doen winnen"

Jupiler Pro League | Standard heeft woensdag aanwinst Moussa Djenepo, die afgelopen weekend al in actie kwam voor de Rouches, officieel voorgesteld. De 25-jarige Malinese vleugelaanvaller keerde begin september terug naar Sclessin na een avontuur van vier seizoenen bij het Engelse Southampton en beloofde zijn "truitje opnieuw nat te maken".

Door Belga

Deel dit nieuws

"Standard is mijn familie. Ik hou van de club en ik weet wat ik beteken bij de supporters. Als ik me kan opofferen voor de club, zal ik dat altijd doen. Ik ben wat ouder geworden, ik ben mentaal sterker geworden en ik heb veel ervaring opgedaan, maar ik kom hier niet aan als een ster. Ik kan Standard niet in mijn eentje doen winnen. Ik sta op gelijke voet met mijn ploegmaats", vertelde Djenepo tijdens zijn persbabbel.

Standard kende een desastreuze seizoensstart en boekte afgelopen weekend tegen Eupen, op de zevende speeldag, pas zijn eerste zege van het seizoen. Toch schatte Djenepo, die meteen in de basis stond tegen de Oostkantonners, de toekomst voor Standard rooskleurig in.

"Als ik rondkijk in de kleedkamer, ben ik optimistisch. Er is een goede sfeer en als we als groep niet uiteen vallen, kunnen er mooie dingen gebeuren. Het belangrijkste is dat we als een collectief elftal spelen."

Trainer Carl Hoefkens toonde zich op zijn beurt erg opgetogen met de komst van Djenepo, die volgens hem voor een nodige kwaliteitsinjectie heeft gezorgd. "Ik sta versteld van hem. Hij is een echte leider en elke keer als hij de bal heeft, kan er iets gebeuren. Dat is iets wat we echt nodig hadden."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top