Club-coach Deila start met ambitie: "Groepswinst is het doel"

UEFA Conference League | Na vijf seizoenen op rij graaien in de vetpotten van de Champions League, treedt Club Brugge na de vierde plaats in de competitie vorig seizoen dit jaar voor de eerste keer aan in de Conference League. Na een op zich al lastige voorronde, kwam er met Besiktas, Lugano en de Noorse stuntploeg Bodo/Glimt een uitdagende groepsfase uit de bus.

Door Belga

Deel dit nieuws

De debatten in deze groep D worden donderdagavond geopend in het Jan Breydelstadion, met de thuiswedstrijd tegen Besiktas. "Ik ben al heel blij dat wij hier staan, want de kwalificaties waren lastig", vertelde Club Brugge-coach Ronny Deila woensdag tijdens het persmoment.

In de Conference League is enkel de groepswinnaar zeker van rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales. De runner-up staat eerst nog voor een barrage tegenover een nummer drie uit de Europa League. De nummers drie en vier zijn onverbiddelijk uitgeschakeld. "Het doel is deze groep te winnen en zo door te gaan naar de volgende ronde", aldus Deila, die nog niet al te ver vooruit wil blikken. "Het is een lange competitie en in februari staan de zaken er misschien helemaal anders voor. Nu concentreren we ons op de groepsfase, die al lastig is. Het komt erop aan deze te overleven. We zitten hier niet in de Champions League, maar je spreekt wel over tegenstanders van niveau, zoals Osasuna en Besiktas. Mits een beetje geluk is echter alles mogelijk in deze Conference League. Vorig jaar zaten er al Belgische teams bij de laatste acht en zij kwamen toch in de buurt van de halve finales."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top