Marseille breekt met coach Marcelino

Ligue 1 | De Spanjaard Marcelino (58) is niet langer trainer van Marseille. De Zuid-Franse club bevestigt zijn vertrek woensdag op de clubwebsite.

Door Belga

Deel dit nieuws

Marcelino stond pas sinds juni aan het roer bij Marseille. Tijdens de eerste vijf speeldagen bleef hij met het team weliswaar ongeslagen (twee zeges, drie gelijke spelen) maar er was veel kritiek op het spel van de ploeg.

Bovendien werd l'OM door Panathinaikos verslagen in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Daardoor moeten de Fransen aan de bak in de Europa League. Ajax is donderdagavond de eerste tegenstander.

Marseille was voor Marcelino zijn eerste trainersklus buiten de Spaanse landsgrenzen. De voorbije seizoenen zwaaide hij de scepter bij Athletic Bilbao (2021-2022) en Valencia (2017-2019), waarmee hij de Copa del Rey veroverde en tot twee keer toe kwalificatie voor de Champions League afdwong. Bilbao bemachtigde onder zijn leiding de Supercopa, de eerste trofee voor de Baskische club sinds 1984. Verder werd hij doorheen de jaren driemaal uitgeroepen tot Coach van het Jaar in Spanje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top