RWDM en Union zijn niet akkoord met "vroege aanvangsuur" van Zwanzederby

Jupiler Pro League | RWDM en Union willen hun inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag volgende week donderdag (28 september) niet laten aanvangen om 18u30. Volgens beide clubs zijn er te veel nadelen verbonden aan het volgens hen "vroege aanvangsuur" van de Zwanzederby en ze roepen dan ook op tot nieuw overleg met alle betrokken partijen, in casu de Pro League en rechtenhouder Eleven/DAZN.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een woensdag verspreid persbericht leggen RWDM en Union uit dat "ondanks de acties van onze beide supporterskernen de Pro League het aftrapuur van de Brusselse derby tussen RWDM en Union niet wil herzien".

De teams zeggen "geen precedent te willen scheppen", maar onderstrepen tegelijk dat "deze belangrijke Brusselse derby voor alle voetbalfans toegankelijk moet zijn en dus op een haalbaar uur dient gespeeld te worden".

"Naast de organisatorische en mobiliteitsproblemen waarmee de twee clubs te maken zullen krijgen, en het verlies aan inkomsten voor de thuisclub, worden onze supporters benadeeld. En de fans zijn voor ons de hoofdrolspelers van het voetbal. Dit is een wedstrijd waar zij al zeer lang naar uitkeken en die ze nu dreigen te missen door het vroege aanvangsuur", klinkt het.

Om die redenen roepen RWDM en Union "alle betrokken partijen op om nogmaals samen te komen en een passende oplossing te vinden". "We hopen oprecht dat deze derby onder de best mogelijke omstandigheden kan plaatsvinden en zo kan de Zwanzederby de nodige positieve aandacht krijgen die deze wedstrijd verdient", besluit het communiqué.

De wedstrijd werd eind augustus uitgesteld om Union rust te gunnen tussen twee Europese wedstrijden (tegen Lugano). Om dezelfde reden werden toen ook Club Brugge - Genk en Antwerp - AA Gent uitgesteld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top