Simone Biles verovert plaats in Amerikaanse selectie voor WK in Antwerpen

Sport | Simone Biles zal binnenkort haar kunsten vertonen in Antwerpen. De 26-jarige turnlegende verzekerde zich dinsdag (lokale tijd) van een plaats in de Amerikaanse selectie voor de komende wereldkampioenschappen. Die vinden van 30 september tot 8 oktober plaats in het Sportpaleis.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Terug naar waar het allemaal begon! Simone Biles zal terugkeren naar Antwerpen", postte USA Gymnastics woensdag op X, het vroegere Twitter. Biles verzekerde zich van een ticket voor de Amerikaanse WK-ploeg tijdens de nationale selecties in Texas.

Tien jaar geleden won Biles, ook in Antwerpen, haar eerste WK-medailles. Intussen verzamelde ze al 19x goud, 3x zilver en 3x brons. Daarnaast prijken op haar imposante erelijst ook zeven olympische medailles (4x goud, 1x zilver, 2x brons).

Eind augustus bewees Biles dat ze, na een moeilijke periode, helemaal terug is toen ze op de Amerikaanse kampioenschappen in Californië voor de achtste keer nationaal kampioene allround werd. Daarmee vestigde ze toen een record. Enkele weken eerder had ze na een lange onderbreking haar comeback in competitie gevierd. Tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokio had Biles zich teruggetrokken uit het merendeel van de competities omdat ze worstelde met haar mentale gezondheid. Biles legde nadien uit dat ze kampte met "twisties", een fenomeen waarbij turners tijdens een oefening de coördinatie verliezen.

Na het forfait van olympisch kampioene Nina Derwael (out met schouderproblemen) is de komst van Biles een opsteker voor de WK-organisatoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top