Rafik Belghali is zes maanden out met gescheurde kruisband

Jupiler Pro League | Rafik Belghali, de rechtsachter van KV Mechelen, moet nu al een streep trekken door het grootste deel van zijn seizoen. De 21-jarige Belg met Algerijnse roots heeft zondag in het competitieduel tegen Sint-Truiden (2-0 verlies) de voorste kruisband van zijn knie gescheurd en staat zes maanden aan de kant, zo bevestigt zijn club.

Door Belga

Deel dit nieuws

Belghali viel op het veld van STVV al vroeg uit nadat hij zijn knie verdraaide. Hij moest met een draagberrie worden afgevoerd.

"Na onderzoek blijkt dat de voorste kruisband van Rafik Belghali gescheurd is. De rechtsback begint aan een lange revalidatie. Onze medische staf schat in dat Rafik minstens zes maanden buiten strijd zal zijn", laat Malinwa weten.

Belghali maakte deze zomer de overstap van 1B-club Lommel en kwam tot dusver in elke competitiewedstrijd in actie. In de thuismatch tegen Union (4-0) scoorde hij zelfs.

Voor de onfortuinlijke verdediger is het al zijn tweede zware blessure op korte tijd. Begin dit jaar viel hij bij Lommel uit met een gescheurde meniscus, wat hem de rest van het seizoen kostte.

"Malinwa zal Rafik de komende periode ondersteunen waar nodig is en wenst hem een snel herstel toe", laat Mechelen nog weten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top