Inefficiënt Milan bijt tanden stuk op Newcastle, Leipzig en Openda winnen bij Young Boys

UEFA Champions League | AC Milan is dinsdagavond op de eerste speeldag in groep F van de Champions League niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel tegen Newcastle (0-0).

Door Belga

Deel dit nieuws

Newcastle begon het gretigst aan de partij maar de eerste grote kans was wel voor de thuisploeg. Middenvelder Tommaso Pobega dwong Nick Pope in de twaalfde minuut tot een eerst redding met een schot uit de tweede lijn. Milan nam de wedstrijd nadien over en voetbalde enkele goeie kans bij elkaar via onder meer Olivier Giroud en Rafael Leão, maar een doelpunt bleef uit.

Ook in de tweede helft dicteerden de Rossoneri het tempo, al bleven de kansen ditmaal schaars. Rafael Leão kopte de grootste kans voor de Milanezen over doel. In het absolute slot kreeg zowaar Newcastle nog een kans om de overwinning binnen te halen maar Marco Sportiello, die de geblesseerde Mike Maignan moest komen vervangen, redde goed op een schot van Sean Longstaff.

In groep G trapten Young Boys Bern en RB Leipzig hun Champions League-campagne op gang. Leipzig, met Rode Duivel Loïs Openda in de basis, won met 1-3 tegen de Zwitsers.

Na amper drie minuten zorgde Mohamed Simakan voor het eerste doelpunt van het nieuwe Champions League-seizoen. De 23-jarige verdediger kopte een corner van David Raum via doelman Racioppi binnen. Een twintigtal minuten later was het aan de overkant prijs: Elia Meschack (33.) hing de bordjes opnieuw gelijk.

In de tweede helft kreeg Openda een goeie kans om de bezoekers opnieuw op voorsprong te brengen, maar doelman Racioppi pakte uit met een knappe save. Vlak voor het slotkwartier moest Racioppi zich toch nog gewonnen geven op een knap afstandsschot van Xaver Schlager (73.). In de slotfase deed Benjamin Sesko (90.+2) de boeken nog helemaal dicht voor Young Boys met een lage schuiver.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top