Nina Derwael gaat zaterdag onder het mes, primaire revalidatieperiode van 3 maanden

Sport | Nina Derwael maakte tien dagen geleden bekend vanwege een schouderblessure forfait te moeten geven voor het WK turnen in Antwerpen (30 september - 8 oktober). Ze gaat komende zaterdag onder het mes, zo meldde de 23-jarige Limburgse dinsdag op sociale media.

Door Belga

Deel dit nieuws

De olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers blesseerde zich recent tijdens een training in Gent. Haar schouder ging toen uit de kom bij een afsprong. "Een kinderdroom die in duigen valt, het zal zoals in 2013 in de tribunes zijn. Het is op dit moment nog moeilijk te vatten", zei een teleurgestelde Derwael eerder deze maand in een eerste reactie.

Dinsdag liet Derwael op Instagram weten dat er komende zaterdag een operatie gepland is. De Truiense plaatste er een kort videofragment bij van zichzelf in actie in betere tijden. "Ervan dromend om opnieuw te 'swingen'", schreef ze.

Turnfederatie Gymfed bevestigde nadien de operatie. "Na overleg met de medische staf en diverse schouderspecialisten bleek een operatief ingrijpen de enige optie", klinkt het in een mededeling. "Pas na de ingreep zal het duidelijker worden hoe de revalidatie er zal uitzien. Dat zal week per week bekeken en geëvalueerd worden. Het is momenteel te vroeg om uitspraken te doen over het opnieuw bewegen of belasten van de schouder. Nina zal in elk geval een primaire revalidatieperiode van drie maanden moeten inlassen."

Eerder dit seizoen miste Derwael al het EK in het Turkse Antalya door schouderproblemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top