Londense politie ontvangt melding van aanranding door Russell Brand

Films | De Londense politie heeft een melding over seksuele agressie door de omstreden comedian Russell Brand ontvangen, meldt ze maandag. De feiten zouden van twintig jaar terug dateren, maar voegen zich bij de beschuldigingen die afgelopen weekend naar boven kwamen na onderzoek door Britse media. De laatste optredens van Brands lopende tournee, deze en volgende week in Engeland, zijn uitgesteld.

Door Belga

Deel dit nieuws

The Sunday Times en tv-zender Channel 4 berichtten afgelopen weekend over de verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik waaraan Brand zich tussen 2006 en 2013 schuldig gemaakt zou hebben. Vier vrouwen hebben daarover melding gemaakt, onder wie een vrouw die zegt destijds 16 te zijn geweest. De feiten gebeurden toen Brand, als presentator op BBC Radio 2 en Channel 4 en als Hollywoodacteur op het hoogtepunt van zijn roem stond.

De melding die de politie ontvangen heeft, deed zich in 2003 voor in de Londense hippe wijk Soho. "De speurders staan in contact met deze vrouw", aldus een woordvoerder. "We blijven iedereen vragen die denkt slachtoffer geworden te zijn van seksuele agressie, ongeacht hoe lang geleden, contact met ons op te nemen", zegt de Scotland Yard-woordvoerder nog.

Kort voor de publicatie van het onderzoek nam de 48-jarige Brand de vlucht vooruit. Hij ontkende de beschuldigingen en het ging, wat hem betreft, om relaties waarvoor beide partijen toestemming hadden gegeven. De op sociale media bijzonder bedrijvige Brand hekelde ook een "gecoördineerde aanval". De Britse media boden hem de kans om te reageren voor publicatie, maar daarop ging Brand niet in.

Sinds het uitbreken van de coronapandemie gooide de komiek het, onder meer via zijn Youtube-kanaal, over een andere boeg: zo ging hij onder meer tekeer tegen de coronamaatregelen, vaccins en de westerse steun voor Oekraïne. Meer dan 6 miljoen mensen volgen zijn video's, op X, het vroegere Twitter, heeft hij 11 miljoen volgers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top