Bondsparket vraagt één match schorsing voor Kongolo en trainer SL16

Challenger Pro League | Het bondsparket heeft voor twee rechtstreekse rode kaarten afgelopen weekend in de Challenger Pro League één match effectieve schorsing gevraagd. Josué Kongolo van Jong Genk riskeert een match te missen nadat hij een doelkans verhinderde. De coach van SL16, Joseph Laumann, werd na de match tegen Oostende bestraft voor verbaal agressief gedrag tegen de scheidsrechter.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kongolo werd vrijdagavond al na 27 minuten van het veld gestuurd. Hij schatte een hoge botsende bal verkeerd in, waardoor Zinho Gano met het leer aan de haal kon. In de achtervolging tikte de verdediger Gano aan voor die zijn kans tegenover keeper Penders kon omzetten. Scheidsrechter Teuben haalde rood uit zijn zak.

Het bondsparket zag dat Kongolo een grote doelkans verhinderde, maar zonder een zware fout te maken. Behalve een match schorsing riskeert Kongolo ook 250 euro boete.

Joseph Laumann zag zijn rode kaart zondag pas na het eindsignaal. Zijn SL16 verloor thuis met 0-1 tegen KV Oostende, Laumann wilde boos verhaal gaan halen bij scheidsrechter Diskeuve. "Ondanks meerdere aanmaningen om te kalmeren was Laumann lange tijd respectloos en verbaal agressief tegen de scheidsrechters", vermeldde Diskeuve in zijn verslag.

Voor het bondsparket is er in het voetbal geen plaats voor zo'n gedrag ten aanzien van scheidsrechters. Sinds dit seizoen zijn de straffen daarvoor ook zwaarder. Naast de effectieve schorsing wil het parket een match schorsing met uitstel en 750 euro boete.

Zowel Kongolo als Laumann kunnen in beroep gaan. Indien ze dat doen, worden hun dossiers voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behandeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top