Jarne Duyck pakt goud op de European Open judo in Sarajevo, Vicky Verschaere brons

Sport | Jarne Duyck (IJF 174) heeft zondag goud veroverd in de klasse tot 81 kilogram op de European Open judo in de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Vicky Verschaere (IJF 128) was goed voor brons in de klasse tot 78kg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Duyck was vrij in de eerste ronde en begon met een zege met ippon tegen de Montenegrijn Nikola Stanisic (geen ranking). Vervolgens haalde hij het van de Italiaan Andrea Gismondo (IJF 137) en de Duitser Lukas Vennekold (IJF 108), telkens met waza-ari. In de finale haalde hij het eveneens met waza-ari van de Zwitser Lukas Wittwer (IJF 204).

De 23-jarige Verschaere haalde het in de kwartfinales met ippon van de Servische Milica Cvijic (IJF 123). Vervolgens verloor ze met waza-ari van de Britse Emma Reid (IJF 19), de latere toernooiwinnares. In de kamp om brons won ze met waza-ari van de Hongaarse Nikolett Sagi (geen ranking).

In de klasse tot 70kg werd Maxine Heyns (IJF 110) meteen uitgeschakeld door de Zwitserse Gioia Vetterli (IJF 84). Yves Ndao (IJF 103) verloor bij de zwaargewichten in de eerste ronde van de Oostenrijker Movli Borchashvilli (IJF 165).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top