Dimitri Van den Bergh botst andermaal op Michael van Gerwen in kwartfinales van de Darts World Series Finals

Sport | Dimitri van den Bergh is er zondag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor halve finales van de World Series Finals (PDC/87.000 euro). In het Nederlandse Amsterdam moest hij in de kwartfinales met 10-8 zijn meerdere erkennen in thuisfavoriet Michael van Gerwen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Antwerpenaar speelde aanvankelijk een zeer sterke wedstrijd. Zo nam hij met onder meer zes 180 maximum worpen een 4-2 voorsprong. Na tien legs en een gemiddelde van 104.42 per drie darts hingen de bordjes 5-5 gelijk. Van Gerwen brak in de elfde leg met een 69 uitworp door de darts van 'The Dreammaker', die niet meteen een antwoord vond. Van Gerwen trok zijn gemiddelde aanzienlijk op en lukte nog uitworpen van 72 en 95 voor een 10-8 overwinning. Voor Van den Bergh is het ondertussen de dertiende keer op een rij dat hij voor 'MVG' het hoofd moet buigen.

Van Gerwen, die in de halve finale de Engelsman Luke Humphries (PDC 6) met een 9-darter in de tweede leg en een gemiddelde van 100.42 met 11-10 het nakijken gaf, moest het in de finale opnemen tegen de Engelsman Nathan Aspinall (PDC 5), die de Schot Peter Wright (PDC 3) met 11-9 wandelen stuurde.

In die finale was Aspinall geen partij voor de 34-jarige uit Boxtel. Met een gemiddelde van 96.14 en onder meer een 160 uitworp was Van Gerwen met 11-4 gewoon een klasse te sterk.

Voor Van Gerwen is het zijn vijfde overwinning in de World Series Finals en ondertussen ook zijn 152e PDC-titel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top