STVV klimt naar gedeelde vijfde plaats na 2-0 zege tegen KV Mechelen

Jupiler Pro League | Sint-Truiden heeft zondagavond in eigen huis de slotwedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 (rust: 1-0) gewonnen van KV Mechelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Beide doelpunten op Stayen waren van Japanse makelij, netjes verdeeld over beide helften. Na 33 minuten opende Daiki Hashioka de score met een fraaie trap, Ryotaro Ito zette net voorbij het uur de 2-0 eindstand op het scorebord. Nadien lieten de Truienaars nog enkele kansen voor de 3-0 onbenut.

STVV knoopt zo weer aan met de zege, na een reeks van twee nederlagen en evenveel draws. Hun vorige overwinning dateerde al van 6 augustus, toen ze met 0-1 gingen winnen in Kortrijk. Dat was toen een zes op zes, want op de openingsspeeldag hadden ze al met dezelfde cijfers gewonnen van Standard. De derde zege van het seizoen levert de Limburgers elf punten en een met landskampioen Antwerp en vicekampioen Racing Genk gedeelde vijfde plaats op. STVV heeft wel één wedstrijd meer op de teller.

Het omgekeerde verhaal bij Malinwa, dat met één op negen desastreus aan het seizoen begon maar de voorbije weken met negen op negen orde op zaken stelde. Met tien punten uit zeven wedstrijden komen ze op een gedeelde achtste plaats terecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top