AA Gent moet na drie afgekeurde doelpunten gelijkspel toestaan tegen OHL

Jupiler Pro League | Het nog steeds ongeslagen AA Gent is zondagavond in de voorlaatste wedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Met veertien punten komt AA Gent met een match minder op de teller wel naast Anderlecht aan de leiding, OHL is met zes punten gedeeld twaalfde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op een doelpunt aan Den Dreef was het niet lang wachten. Siebe Schrijvers lanceerde Richie Sagrado met een schitterende ingeving in de zestien, diens voorzet moest door Jonatan Braut Brunes alleen maar in doel getikt worden: 0-1 na amper zeven minuten. De gelijkmaker van Andrew Hjulsager werd even later afgekeurd wegens buitenspel. Nog voor het halfuur deed Gift Orban dat nog eens over, door na een hoekschop aan de tweede paal vanuit buitenspelpositie in doel te koppen. Het doelpunt kon echter niet lang meer uitblijven en met de rust in zicht kopte Ismäel Kandouss dan toch raak voor de Buffalo's, na een hoekschop van Sven Kums: 1-1.

De Gentenaars hadden het geluk niet aan hun zijde, want in de slotfase van de tweede helft zagen ze een derde treffer afgekeurd worden. Deze keer was het Hugo Cuypers, de topschutter van vorig seizoen, die na opnieuw een hoekschop vanuit buitenspel raak trof. De ingevallen Tarik Tissoudali en Gift Orban lieten nog kansen liggen, terwijl diep in de toegevoegde tijd nog een Gentse vrije trap op de paal belandde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top