Dylan Groenewegen was verrast door lastige finale in de Gooikse Pijl

Wielersport | Andermaal een podiumplaats voor Dylan Groenewegen. Na het Kampioenschap van Vlaanderen, waar hij vrijdag tweede werd, eindigde de snelle Amsterdammer zondag als derde in de jubileumeditie van de Gooikse Pijl. Groenewegen moest enkel Jasper Philipsen en zijn landgenoot Olav Kooij voor laten gaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Of er meer in zat dan een derde plaats? Ik vind dat zo'n moeilijke vraag", reageerde Groenewegen. "In Koolskamp kwam ik net iets te laat. Vandaag deden we het heel goed met de ploeg. Wij zaten nog met enkele renners bij de eerste plaatsen van het peloton. Dat was voortreffelijk. In mijn sprint verloor ik net iets te veel snelheid toen het wat opliep en dat heeft me genekt. Ik moest de power weer opvoeren, maar dat lukte niet echt meer en er kwamen bovendien twee snellere kerels langs."

De aankomstzone in de Gooikse Pijl wordt gekenmerkt door kronkelende wegen, waardoor treintjes opzetten geen sinecure is. En dan is er die lichte glooiing bergop richting de meet. "Als je uit de bubbel van het peloton komt, dan ben je er meteen aan voor de moeite. Je moet hier echt zitten speculeren wanneer het juiste moment er aankomt en wanneer je vol moet gaan. Ik denk dat ik de enige renner was die nog ietwat over een sprinttrein kon beschikken. Dat geeft de motivatie en de wilskracht van de ploeg aan. Ik had verwacht dat nog wel enkele jongens een massasprint niet zagen zitten. Maar dat het zo zwaar zou worden, dat was wat anders. Ik had me wat laten verrassen, maar dat gold ook voor Olav Kooij en Jasper Philipsen. Op het laatst waren wij het wel die gingen sprinten voor de zege", verduidelijkte Groenewegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top