Tom Boon bezorgt Léopold de zege tegen landskampioen La Gantoise

Hockey | Op de tweede speeldag van de ION Hockey League heeft Léopold regerend landskampioen La Gantoise verslagen met 3-4 en dat met dank aan Tom Boon. De 33-jarige Boon, die vorige week geschorst was, maakte op de Watersportbaan in zijn eerste wedstrijd van het seizoen alle doelpunten voor de bezoekers.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ploeg van Pascal Kina leidde bij de rust met 1-0 dankzij het openingsdoelpunt van Roman Duvekot (15.), maar Boon boog die scheve situatie in zijn eentje helemaal om door drie doelpunten te scoren in amper zeventien minuten tijd (36., 38. en 53.). De Franse internationals Timothée Clément (56.) en Etienne Tynevez (68.) van La Gantoise maakten daarna gelijk voor de thuisploeg, alvorens Boon (69.) zich met zijn vierde van de middag tot absolute held ontpopte.

Woluwe kwam niet in gevaar bij promovendus Victory (2-6), Herakles verloor thuis van Ukkel Sport. Racing won dan weer de topper tegen Waterloo Ducks met 2-0 en diende de ploeg van Jean Willems een tweede nederlaag van het prille seizoen toe. Dragons had verder geen enkele moeite met White Star (6-0), Braxgata won nipt van Daring (4-3).

Léopold gaat samen met Orée aan de leiding. Volgend weekend is het uitkijken naar de duels tussen Gantoise en Racing (vrijdag) en tussen leider Léopold en Dragons (zondag).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top