Jumbo-Visma viert drie grote ronden met speciaal shirt, maar denkt ook aan Van Hooydonck

Wielersport | Het Nederlandse wielerteam Jumbo-Visma is zondag in een aangepast shirt aan de slotetappe van de Ronde van Spanje begonnen. Daarin viert het niet alleen de hoogstwaarschijnlijke eindwinst in de Vuelta, maar ook die in de Giro en de Tour. Er was ook een steunbetuiging aan Nathan Van Hooydonck.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jumbo-Visma verwerkte toetsen van de leiderskleuren van de drie grote ronden in één nieuw, zwart shirt: het geel van de Tour die werd gewonnen door de Deen Jonas Vingegaard, het roze van de Giro waarin de Sloveen Primoz Roglic eindwinnaar werd, en het rood van de Vuelta, die de Amerikaan Sepp Kuss zonder ongelukken zondagavond op zijn palmares zal schrijven. Jumbo-Visma is het eerste team in de wielergeschiedenis dat in één jaar tijd Tour, Giro en Vuelta kan winnen.

Vroeg in de 101 kilometer lange slotrit naar Madrid poseerden Kuss, Vingegaard, Roglic en hun vijf ploegmaats samen op de foto. Daarbij dachten ze ook aan Nathan Van Hooydonck, begin deze week het slachtoffer van een ernstig verkeersongeluk. De Nederlander Dylan van Baarle steunde zijn ploegmaat Van Hooydonck met een aangepast T-shirt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top