België tweede in finale EEF Nations Cup Jumping

Sport | Het Belgische jumpingteam is zondag in de Poolse hoofdstad Warschau tweede geworden in de EEF (European Equestrian Federation) Nations Cup-finale, de tweede liga in de landencompetitie.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zege ging naar Oostenrijk, dat aan een sterke reeks bezig is. Twee weken geleden wonnen de Oostenrijkers voor het eerst een medaille op een EK. Hun brons leverde ook een olympisch ticket op voor Parijs. Het is geleden van 1992 dat Oostenrijk met een jumpingteam deelnam aan de Olympische Spelen.

In Warschau wonnen ze overtuigend met nul strafpunten nadat drie ruiters tweemaal foutloos sprongen. In het Belgische team slaagde daar slechts één ruiter in: Wilm Vermeir met Joyride S, die vrijdag ook de GP won. Rik Hemeryck (Navarro van het Eelshof) kreeg in elke ronde één springfout. Gilles Thomas (Luna van het Dennehof) bleef foutloos in de eerste ronde en kreeg één springfout in de tweede ronde. Virginie Thonon (Just the Way) noteerde twee springfouten in de eerste omloop en gaf op in de tweede manche. Zo eindigt België met een totaal van 12 strafpunten. Oekraïne was de verrassende derde met 21 strafpunten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top