Luca Brecel grijpt nipt naast de zege op de Shanghai Masters snooker

Sport | Na een hoogstaande wedstrijd heeft Ronnie O'Sullivan zondag voor de vierde keer op een rij de Shanghai Masters (957.000 euro) op zijn erelijst bijgeschreven. In The Grand Stage in Shanghai versloeg hij wereldkampioen Luca Brecel in de finale met 11-9.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een zeer evenwichtige aanvangsfase potte Brecel (WS 2) breaks van 134, 75, 98 en 103, maar O'Sullivan (WS 1) had genoeg aan een 56 break om de bordjes gelijk te hangen. 'The Rocket' won echter met onder meer een 78 break de laatste twee frames van de eerste sessie. Na de spelhervatting pakte 'The Belgian Bullet' uit met een 65 break in frame elf, waarna de zevenvoudige wereldkampioen met een 52 break terug twee frames voorsprong nam.

De 28-jarige Limburger kon met breaks van 55 en 56 de balans in evenwicht brengen. In de volgende drie frames speelde O'Sullivan zijn beste snooker. Met breaks van 143, de hoogste break van het toernooi, en een 120 break kwam hij op één frame van de overwinning. In frame achttien potte Brecel een 52 break weg, O'Sullivan nam over en leek op weg om naar de overwinning, maar hij miste op de roze bal. Brecel stelde gelijk en potte met een dubbel op de korte band de zwarte bal weg, waarna hij met een 83 break zijn achterstand kon herleiden tot één frame. In frame 20 kon het alle kanten uit, maar O'Sullivan potte de ultieme roze bal weg voor de overwinning.

Voor O'Sullivan is het de vijfde keer dat hij de Shanghai Masters wint, waarvan de laatste vier edities op een rij. Hij houdt aan de overwinning 244.000 euro over en 11.600 euro voor de hoogste break. Voor Brecel was er 122.000 euro weggelegd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top