Brest verrast Will Still en Reims, Strasbourg en Montpellier houden elkaar in evenwicht

Ligue 1 | Op de vijfde speeldag in de Ligue 1 heeft Reims zijn tweede nederlaag van het seizoen geslikt. In eigen huis verloor het verrassend van Brest met 1-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

De mannen van Will Still, met Thibault De Smet en Thomas Foket in de basis, klommen in de eerste helft wel op voorsprong via kersvers Marokkaans international Amir Richardson (19.). Na de thee boog Brest de situatie helemaal om. Eerst maakte Mahdi Camara (50.) gelijk, zes minuten later was het weer prijs via Pierre Lees-Melou. Foket werd in de 77e minuut vervangen door Amine Salama, De Smet bleef de hele wedstrijd tussen de lijnen staan.

In Noord-Frankrijk heeft Strasbourg gelijkgespeeld tegen Montpellier (2-2). De Zuid-Fransen kwamen eerst via Wahbi Khazri (35.) op voorsprong, waarna Matz Sels zich vijf minuten later al voor een tweede keer moest omdraaien na een doelpunt van Arnaud Nordin. Strasbourg werkte vervolgens via een eigen doelpunt van Montpellier-doelman Benjamin Lecomte (63.) en een doelpunt van Lebo Mothiba de dubbele achterstand weg.

Tot slot is Nantes gaan winnen op het veld van Clermont Foot. Ex-Gentenaar Moses Simon (49.) tekende voor het enige doelpunt voor de bezoekers. In het absolute slot had Muhammed Cham (90+5.) vanaf de penaltystip nog de gelijkmaker aan de voet, maar hij faalde oog in oog met doelman Remy Descamps. Maximiliano Caufriez stond negentig minuten tussen de lijnen in het verliezende kamp.

Eerder op zondag liet het AS Monaco van Eliot Matazo op eigen veld de zege glippen tegen Lorient na een late gelijkmaker (2-2). In de stand in de Franse Ligue 1 hebben de Monegasken een punt voor op de verrassende nummer twee Brest. Reims en Strasbourg zijn gedeeld achtste, Nantes is door zijn eerste overwinning gedeeld dertiende. Clermont kon tot nog toe maar één punt verzamelen en is zestiende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top