Standard behaalt in Eupen eerste zege van seizoen

Jupiler Pro League | Standard heeft zondagnamiddag op de zevende speeldag in de hoogste voetbalklasse zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Rouches haalden het met 1-3 op het veld van Eupen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Carl Hoefkens, de geplaagde coach van de Luikenaars, gooide aan de Kehrweg aanwinsten Hayden, Sowah en Djenepo meteen in de strijd en die laatste tekende in de 35e minuut voor een erg knappe individuele actie. Zijn schot ging echter over. Eupen reageerde onmiddellijk met een heet standje voor doel van Bodart, maar de nul bleef op bord. Diep in de extra tijd trilden de netten toch, tot twee keer toe zelfs. De Ivoriaan Wilfried Kanga en de Japanner Hayao Kawabe toonden allebei hun torinstinct met een knap schot.

Eupen moest in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg via Charles-Cook meteen een unieke kans, maar een alerte Bodart stond pal. Aan de overzijde toonde Standard zich wel efficiënt. Brugge-huurling Kamal Sowah maakte er in de 75e minuut 0-3 van.

Eupen lag nu tegen het canvas, al bracht de net ingevallen Alfred Finnbogason (79.) met een snelle tegentreffer weer wat spanning in de wedstrijd. In blessuretijd werd de 2-3 van Paeshuyse na een VAR-tussenkomst nog afgekeurd en kreeg bezoeker Steven Alzate nog een tweede geel.

In het klassement wipt Standard naar de twaalfde plaats met 6 punten. Eupen blijft negende met 10 punten.

Later op de dag staan nog drie wedstrijden op het programma in 1A: Kortrijk - Anderlecht (16u), OH Leuven - AA Gent (18u30) en STVV - KV Mechelen (19u15).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top