Sheffield United veroordeelt racistische berichten aan adres van doelman Foderingham

Premier League | Wes Foderingham, de doelman van Sheffield United, is op sociale media het slachtoffer geworden van racistische berichten. Hij kreeg die toegestuurd na de competitiewedstrijd op het veld van Tottenham. In een reactie drukt Sheffield zijn steun uit voor de doelman en belooft een onderzoek te voeren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Foderingham speelde op het veld van de Spurs een uitstekende wedstrijd. Hij moest zich pas diep in blessuretijd twee keer gewonnen geven. Enkele uren na het 2-1 verlies schreef de doelman op Instagram: "Het stoort mij niet dat supporters van de tegenpartij mij de huid volschelden. Maar doe het rustig aan met racisme en bedreigingen aan mijn familie. Denk na voor je iets typt."

In een reactie laat Sheffield zondag weten "dat er geen plaats is voor racisme in onze sport". "Wij veroordelen de racistische, beledigende en bedreigende boodschappen die naar Wes Foderingham zijn gestuurd na de match van gisteren tegen Spurs. We zullen met de bevoegde instanties samenwerken en steunen Wes."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top