Vincent Kompany beseft dat behoud met Burnley een moeilijke opdracht wordt

Premier League | Vincent Kompany beseft dat het dit jaar geen evidentie wordt om met Burnley het behoud in de Premier League te verzekeren. Er is geen "wonderrecept voor overleving", zo benadrukte onze landgenoot op een persconferentie in de aanloop naar de competitiewedstrijd van maandag tegen Nottingham Forest.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kompany dwong vorig seizoen met Burnley de promotie af naar het hoogste niveau, maar in de Premier League hebben de Clarets het voorlopig moeilijk. Burnley staat na drie wedstrijden (gedeeld) laatste met 0 punten na nederlagen tegen Manchester City, Aston Villa en Tottenham. Kompany beseft dan ook dat hij voor een moeilijke opdracht staat.

"We weten dat de kloof tussen de Premier League en elke andere competitie, maar vooral de Championship, bijzonder groot is om te dichten," vertelde de voormalige Rode Duivel op de persconferentie. "Teams moeten enorme financiële inspanningen leveren om op dat hoogste niveau te kunnen blijven. Er staat veel op het spel. Als er op dit moment een wonderrecept zou bestaan om te overleven, dan denk ik niet dat je me dat op een stukje papier kan geven. Er is geen enkele hoeveelheid geld waarmee je hier een plek aan tafel kunt kopen of succes kunt garanderen, dat is gewoon onmogelijk."

"Het doel voor ons is om op termijn een team te worden dat niet altijd moet strijden om in de Premier League te blijven", benadrukt Kompany. "We accepteren dat het dit seizoen een strijd zal worden, maar de komende twee, drie à vier jaar willen we bouwen aan een team dat in de Premier League thuishoort, naar boven kijkt en voor meer gaat dan het behoud."

Kompany kan voor de wedstrijd tegen Nottingham Forest in elk geval opnieuw rekenen op Anass Zaroury. De flankaanvaller keert terug uit schorsing na zijn rode kaart op de openingsspeeldag tegen Manchester City.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top