Pep Guardiola bewierookt Doku na 1-3 zege bij West Ham: "Ongelofelijk vanaf eerste minuut"

Premier League | Pep Guardiola heeft met lof gestrooid naar Jérémy Doku na de 1-3 overwinning van Manchester City van zaterdagnamiddag op bezoek bij West Ham United. Doku maakte zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Hij was vandaag ongelofelijk vanaf de eerste minuut, agressief en heel toegewijd", aldus Guardiola. "We voelden aan dat de kwaliteit er was en hij bewees het vandaag."

De 21-jarige flankaanvaller boekte volgens Guardiola al vooruitgang ten opzichte van zijn debuut in eigen huis tegen Fulham (5-1) voor de interlandbreak.

"Ik had de indruk dat zijn spel toen een beetje timide oogde. Hij was ook nog maar enkele dagen mee aan het trainen", vervolgde de Spaanse leermeester. City telde in de afgelopen zomermercato naar verluidt 64 miljoen euro neer om Doku weg te plukken bij Stade Rennes.

"Wanneer je een jonge speler als hem vastlegt voor meerdere jaren, moet je geduld uitoefenen. Ik verwachtte me er niet aan dat hij zo zou spelen in zijn tweede match voor ons", bekende Guardiola.

Doku lag met balverlies aan de basis van de 1-0 van de Hammers, maar stelde orde op zaken met de gelijkmaker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top