Uijtdebroeks zakt een plek in de Vuelta: "Maar heb mijn ploeg en andere ploegen getoond wat ik kan"

Wielersport | In de laatste lastige etappe van de Ronde van Spanje is Cian Uijtdebroeks (Bora-Hansgrohe) zaterdag nog een plek gezakt in het algemene klassement: hij is nu achtste. "Ik weet dat explosiviteit voor mij nog een minder punt is", vertelde de twintiger, die het positieve onthoudt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Uijtdebroeks was de enige van de klassementsrenners die op de lastige laatste beklimming moest afhaken. Zo wipt zijn Russische ploegmaat Aleksandr Vlasov nog over hem naar de zevende plek in de stand. "De finale was toch nog echt lastig", pufte Uijtdebroeks. "En echt explosief. Ik weet dat die explosiviteit voor mij nog een minder punt is. Ik kan hard gaan voor een uur, maar niet voor een korte tijd. Dankzij Jan Hirt (niet eens een ploegmaat, red.) en Sergio Higuita bleven we echt sterk gaan, en zo verzekerden we ons ervan dat Almeida niet meer over me kwam (in de stand)."

Opvallend: de laatste dagen kwamen er spanningen aan het licht tussen Uijtdebroeks en Vlasov, aangeduid als klassementskopman bij Bora-Hansgrohe. "Met mij wilden ze ook wel voor een klassement gaan, maar daar geloofden ze niet zoveel in. Het was eerder de teamstrategie dat 'Alex' de man zou zijn. Ik probeerde, naast hem, mijn best om vooraan te blijven. Ik ben erg blij dat ik in de top tien ben gebleven. Dat is wat ik nodig had. Dat ik de ploeg en andere ploegen kon tonen dat ik het in me heb om drie weken op een constant niveau te rijden."

"We kennen mijn zwaktes. Tijdrijden en explosiviteit. Dat zijn dingen waar ik echt in moet verbeteren. Maar dat zijn dingen voor de volgende jaren. Ik ben erg blij met het resultaat dat ik hier heb behaald."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top