Arthur Theate en Rennes vermijden op het nippertje eerste nederlaag tegen Lille

Ligue 1 | Op de vijfde speeldag van de Ligue 1 heeft Rennes in eigen huis zijn eerste nederlaag nipt vermeden. Arthur Theate en de zijnen keken na een uur tegen een dubbele achterstand aan tegen Lille, maar bogen de situatie in het slot alsnog om. Het werd 2-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leny Yoro (33') tekende voor het openingsdoelpunt na een ingestudeerd nummertje op vrije trap van Remy Cabella. Op het uur verdubbelde een andere Lille-verdediger, Bafode Diakite (62'), de score, opnieuw op vrije trap van Cabella. Een kwartier voor affluiten lukte Lorenz Assignon de aansluitingstreffer. Ex-Gentenaar Ibrahim Salah (89') hing de bordjes nog in evenwicht, nadat het schot van de Belgische Marokkaan op een Lille-been afweek. Theate stond de hele wedstrijd tussen de lijnen.

Vrijdagavond verloor PSG verrassend in het Parc des Princes met 2-3 van Nice. In de stand in de Ligue 1 blijft het AS Monaco van Eliot Matazo, dat zondagmiddag (13u) nog in actie komt tegen Lorient, alleen aan de leiding staan met 10 punten. PSG is derde op twee punten van de koploper, Lille vijfde met een punt minder dan de Parijzenaars en Rennes vervolledigt de top zes met zeven eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top