Luca Brecel stoot door naar finale van de Shanghai Masters

Sport | Wereldkampioen Luca Brecel (WS 2) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de Shanghai Masters (957.000 euro). In de Grand Stage van Shanghai versloeg hij de Australiër Neil Robertson (WS 6) in de halve finales met 10-7.

Door Belga

Deel dit nieuws

Robertson liet het vooral in het begin van de wedstrijd afweten. Zo nam Brecel met onder meer een 68 break een 3-0 voorsprong. De Australiër sloeg met breaks van 95 en 60 terug en kon zijn achterstand herleiden tot een frame. Brecel noteerde in zijn volgende vijf frames breaks van 60, 99 en 56, waarmee de 28-jarige Limburger een 6-2 voorsprong nam. In frame negen potte Brecel een 52 break weg, maar de wereldkampioen van 2010 won alsnog de frame en milderde tot een verschil van twee frames. 'The Belgian Bullet' lukte een 84 break, waarmee hij opnieuw drie frames voorsprong nam. Robertson, in zijn loopbaan goed voor 23 rankingtitels, plooide niet en won de twee volgende frames, waarna Brecel met een 123 break op een frame van de overwinning kwam. Robertson potte nog een 109 break weg, maar moest in de twee volgende tactische frames zijn meerdere erkennen in Brecel.

In de finale, die naar een best-of-21 wordt gespeeld, wacht Ronnie O'Sullivan, de nummer een van de wereld. 'The Rocket' won het toernooi al vier keer, waarvan de drie vorige edities.

Er zijn geen rankingpunten te verdienen vermits het een invitatietoernooi is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top